Over Big green planet

Het verhaal achter Big green planet

Onze kinderwens en 100% natuurlijke producten

In 2016 startten mijn man en ik met een ICSI behandeling na een onvervulde kinderwens die al 4,5 jaar aan de gang was en waarvoor we al meerdere vruchtbaarheidsbehandelingen hadden ondergaan. 

We wilden al onze kansen zoveel mogelijk vergroten en lazen in de leefstijladviezen die het Radboud ziekenhuis ons mee gaf dat mannen werd geadviseerd om geen verzorgingsproducten ‘For men’ en geen verzorgingsproducten met ‘weekmakers’ te gebruiken. 

We zijn ons hier toen meer in gaan verdiepen en besloten, om de slagingskansen hopelijk te vergroten, voor de zekerheid allebei maar zoveel mogelijk natuurlijke producten te gaan gebruiken.

Of dat nu uiteindelijk mee heeft geholpen weten we natuurlijk niet, maar we hadden het geluk om zwanger te raken en onze zoon Hidde te krijgen en 3 jaar later op dezelfde manier onze zoon Noah te krijgen.

De interesse in 100% natuurlijke producten was in ieder geval bij ons gewekt. 

Ik begon in eerste instantie allerlei DIY (do it yourself) producten te maken, zoals dag en nachtcrème, wasmiddel, soap bars en handzeep, maar op een gegeven moment had ik eerlijk gezegd nogal genoeg van het zelf maken en ging ik op zoek naar mooie producten die al bestonden.

Natuurlijke producten, goed voor jezelf en voor het milieu

Door deze natuurlijke producten te gebruiken, doe je niet alleen iets goeds voor je eigen lichaam en gezondheid, maar zorg je ook voor een iets betere wereld, er belanden immers minder tot geen schadelijke stoffen in het milieu en de verpakkingen waar de producten in zitten zijn bijvoorbeeld  van gerecycled plastic of recyclebaar papier.

Een natuurlijke en duurzame levensstijl gaat soms hand in hand met ontspullen en besparen

Bovendien kun je sommige producten voor meerdere doeleinden gebruiken waardoor je naast het milieu te sparen, ook nog eens heerlijk kunt ontspullen en wat geld kunt besparen.

Een mooie boodschap

Ik was eens met mijn zoontje naar één van de tekenfilms van Little people aan het kijken en wauw wat was dat een mooie aflevering! Het liedje dat ze zongen, zit nog vaak in mijn hoofd:

♪Een betere wereld begin,
Je bij jezelf, ja daar is waar het start,
Ooo een betere wereld begin je bij jezelf, diep in je hart
Bij jezelf, diep in je hart!♪
Een mooie boodschap om te delen met jong en oud! 

Een betere wereld begint bij jezelf

Wij van Big green planet willen de wereld een stukje groener maken en meer mensen natuurlijker en  duurzamer laten leven.

Wij geloven dat een betere wereld bij jezelf begint. Elke verandering, klein of groot, doet er toe!

Little green planet

Naast onze Big green planet webshop hebben wij voor de kleine ukkies en kids de webshop https://littlegreenplanet.nl
Hier vind je unieke en eigentijdse decoratie en accessoires voor de babykamer en kinderkamer, veelal door mijzelf ontworpen.
Dit assortiment is aangevuld met hippe en duurzame producten voor baby’s en kinderen.
Daarnaast vind je er originele cadeau’s voor baby’s en kinderen en unieke baby gift sets.